HR menadžment

Bez obzira na izabrani model saradnje, za realizaciju svakog projekta je od najveće važnosti  izabrati obrazovane, stručne i visoko motivisane ljude i od njih stvoriti produktivne i kompaktne timove. Zato se u Ates Softu najveća pažnja posvećuje HR Managementu, a to jeste i naša najveća snaga.

Usluga HR Manegementa se podrazumeva u svakom modelu realizacije projekata uz pomoć Ates Softa, ali može biti ugovorena i kao posebna usluga, npr. ako odlučite da imate sopstvenu firmu u Srbiji, a potreban vam je pouzdan partner u oblasti Recruitmenta ili HR Managementa.

Kao najveća zemlja na području bivše Jugoslavije, Srbija je jedna od najinteresantnijih oursourcing destinacija u Evropi. Iako mala po broju stanovnika, Srbija je veliki rasadnik talenata u softverskoj industriji i domaćin velikom broju softverskih kompanija, od lokalnih do globalnih. Kvalitet obrazovanja, tradicionalna otvorenost ka zapadnoj kulturi i i bliske veze sa zapadnim kompanijama preko ogromne srpske dijaspore, dobro znanje jezika i laka mogućnost sticanja neophodnog iskustva, kao i niski troškovi radne snage i ostalih inputa u poslovanju, rezultirali su time da se Srbija redovno pojavljuje u Top 5 outsourcing destinacija u Evropi. Ates Soft je jedan od lidera na IT HR tržištu u Srbiji.

 

Razlozi naše dominantne pozicije na HR tržištu su:


HR Management

  • Ogromno iskustvo (preko 20 godina) vlasnika i menadžmenta kompanije u poslovanju na srpskom IT tržištu i, u skladu sa tim, jak networking i jaki oficijelni i neoficijelni izvori informacija

  • Jak HR Team u okviru kompanije koji čini HR Manager i više HR Asistenata, koji konstantno vrše monitoring na HR tržištu Srbije.

  • Baza podataka od više hiljada kvalitetnih IT stručnjaka s kojima je ostvaren kontakt i čija se profesionalna karijera prati, bez obzira da li rade u Ates Soft-u ili u drugim IT kompanijama.

  • Odlični odnosi sa Univerzitetima u Srbiji koji obrazuju IT stručnjake. Sedište firme u Nišu se nalazi svega par stotina metara od Univerzitetskog kampusa, a usko sarađujemo i sa drugim državnim i privatnim Univerzitetima u Srbiji.

  • Posebno dobar osećaj za „Talent sourcing“ – podrška radu mladih kroz sponzorisanje studentskih organizacija, obezbeđivanje redovnih praksi, organizaciju takmičenja u programiranju. Za mnoge poznate tehnologije već  posedujemo „pool“ budućih kadrova u koje smo ulagali tokom njihovih studija.

Uspešan HR Management ne podrazumeva samo veliki izvor kandidata i brzu i kvalitetnu selekciju. Od presudne je važnosti ono što dolazi posle. Naši HR stručnjaci imaju individualni pristup svakom pojedincu i pomažu mu, kako kod uklapanja u projektne timove, tako i u daljem razvoju i edukaciji, sve u cilju pune realizacije njegovih potencijala.

Takođe, prilikom kreiranja timova po vašem zahtevu, vodimo računa ne samo o stručnosti, već i o „hemiji“ tj. dobroj energiji, koja mora da postoji, kako među članovima tima, tako i u saradnji sa Klijentom. Osnovni razlog tome je, naravno, puna efiksanost tima i uspešan završetak vašeg projekta.

Pored osnovnih HR funkcija koje nudimo, u dogovoru sa našim Klijentima organizujemo i posebne obuke i treninge, koji uključuju i organizovan boravak kandidata na obuci na lokaciji Klijenta.

Vaša odluka da HR Management poverite Ates Softu, čak i ako odlučite da imate sopstveni entitet u Srbiji, čini taj biznis znatno efikasnijim i sigurnijim, a vama omogućuje potpuni fokus na core biznis.